Προσεχώς στο Instagram, τα “shoppable photos” και "ιντερνετικές" πωλήσεις

Η αγορά προϊόντων μέσω φωτογραφιών (shoppable photo posts), αποτελεί τη νέα προσθήκη που ετοιμάζει το Instagram και το δοκιμάζει σε αυτό το στάδιο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με έναν μικρό αριθμό χρηστών λογισμικού iOS. Συγκεκριμένα, το Instagram θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να μπορεί να αλληλεπιδρά με έως και 5 προϊόντα σε μια φωτογραφία και να οδηγείται με αυτή την ενέργεια απευθείας στις σελίδες των προϊόντων για ενδεχόμενη αγορά.

 

Όταν οι χρήστες σκρολάρουν στο Instagram και βλέπουν το εικονίδιο μπορούν να δουν με την μορφή pop-up τις λεπτομέρειες του ή των προϊόντων (τιμή, περιγραφή). Αν ο χρήστης πατήσει επάνω σε ένα συγκεριμένο προϊόν τότε αυτόματα ανοίγει μία νέα σελίδα με περισσότερες πληροφορίες και μεγαλύτερη φωτογραφία.

Κι αν κλικάρουν στο Shop Now τότε μεταφέρονται στην επίσημη σελίδα της επιχείρησης, στην σελίδα του συγκεκριμένου προϊόντος όπου μπορούν να προχωρήσουν στη συναλλαγή.

Η διαδικασία
Προς το παρόν ο μόνος τρόπος να για χρησιμοποιήσετε αυτό το χαρακτηριστικό είναι να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό στο Shopify και να «φορτώσετε» τα προϊόντα σας στη σελίδα σας στο Facebook. Το πρόγραμμα, όπως είπαμε νωρίτερα, βρίσκεται σε δοκιμαστική χρήση αλλά αναμένεται να ανοίξει στο εγγύς μέλλον. Παρόλα αυτά δεν ξέρουμε αν σε αυτό το μέλλον θα απαιτείται η χρήση του Shopify ή θα τρέχει απ’ ευθείας από το Instagram.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό στο Shopify. Αυτό προϋποθέτει να διαλέξετε την τιμολογιακή πολιτική που σας ταιριάζει καλύτερα αλλά ακόμα και το βασικό θα κάνει τη δουλειά.

Συνδέστε το λογαριασμό του Shopify με τη σελίδα του Facebook όπου έχετε καταχωρήσει όλα τα προϊόντα που θέλετε να πουλήσετε. Υπενθύμιση: αυτή η λειτουργία θα δουλέψει μόνο για χειροπιαστά προϊόντα (δηλαδή όχι για υπηρεσίες ή ψηφιακά προϊόντα).

Επιλέξτε τα προϊόντα τα οποία θέλετε να διαθέσετε μέσω του Instagram και στη συνέχεια επιλέξτε την κατηγορία στην οποία ανήκουν. Μερικές από τις κατηγορίες που έχετε στη διάθεσή σας είναι: ένδυση/αξεσουάρ, προϊόντα υγείας και ομορφιάς, τυποποιημένα τρόφιμα και ποτά, ηλεκτρονικά, παιχνίδια, βιβλία, λουλούδια και αρκετές ακόμα.

Μετατροπή ενός απλού post σε shoppable post.  
Αφού αποκτήσετε πρόσβαση στην εφαρμογή τότε η διαδικασία είναι απλή.

Διαλέγετε την φωτογραφία που σας αρέσει. Βάζετε (αν θέλετε) τα φίλτρα που σας αρέσουν. Περνάτε στην επιλογή Tag products (όπως το tag people).

Και θα σας δοθεί η δυνατότητα να επιλέξετε από τη λίστα των προϊόντων σας αυτό στο οποίο θέλετε να βάλετε ετικέτα. Κάντε save και ολοκληρώστε το ανέβασμα της φωτογραφίας.

Σημειώστε ότι να ποστάρετε τη φωτογραφία σας και στο Facebook, τότε η χρήση της λειτουργίας που περιγράψαμε παραπάνω δεν εμφανίζεται. Αφορά μόνο το Instagram.

 

 

Share this post

Leave a comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.